Orădeanul Erik Lincar, noul antrenor al Universităţii Cluj

Fostul internaţional Erik Lincar a fost numit, marţi, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Universitatea Cluj, a anunţat clubul de liga a doua pe site-ul său oficial.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani vine la „U” Cluj după ce a antrenat echipe precum Turris Turnu Măgurele, Academica Clinceni, Universitatea Craiova sau Concordia Chiajna.

„Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă precum Universitatea Cluj, o echipă iubită în întreaga Românie şi îmi doresc cu ardoare să evoluăm la nivelul Ligii 1”, a declarat noul antrenor al echipei clujene.

Născut în Oradea, Erik Lincar a debutat ca fotbalist în prima ligă din România la Steaua Bucureşti în 1997. El a ajuns la formaţia din Ghencea după ce şi-a făcut junioratul la Girondins de Bordeaux. La primul sezon ca fotbalist profesionist a câştigat titlul de campion. În 2002, după ce a cucerit încă o cupă şi un titlu în România, Erik Lincar a fost transferat de Panathinaikos Atena. Pentru Pao a bifat zece meciuri. Fostul mijlocaş a ajuns în 2005 la Amkar Perm. Pentru echipa din Rusia a strâns 31 de jocuri şi a înscris două goluri. A revenit în România un an mai târziu la FC Naţional Bucureşti.

Lincar îl înlocuieşte la ”U” Cluj pe Costel Enache, care şi-a reziliat luni contractul după ce a ratat promovarea în Liga I.

Distribuie informația
Alte știri