Orădeanul Felix Cozma (PSD) a participat alături de premierul Marcel Ciolacu la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES), organizat la Malaga

În perioada 10-11 noiembrie a avut loc Congresul Partidului Socialist European, la Malaga, Spania, care a reunit șefii guvernelor socialiste din România, Spania, Germania, Danemarca și Malta. Congresul PES a avut drept scop consolidarea relațiilor bilaterale dintre aceste state, precum și pregătirea pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost adoptată o rezoluție cu privire la sprijinul pentru aderarea României la spațiul Schengen în regim de urgență.

Printre temele importante dezbătute în cadrul Congresului se numără și ,,Protejarea cetățenilor în timpul tranzițiilor”, „Promovarea democrației și a egalității de gen” și „Asigurarea poziției Europei în lume”.

,,Congresul PES de la Malaga marchează susținerea familiei noastre politice și încrederea de care România se bucură pentru accesul în Spațiul Schengen! Rezoluția Congresului dedicată României și Bulgariei arată recunoașterea eforturilor făcute la nivel național pentru a le oferi cetățenilor noștri liberă circulație, pentru a oferi facilități transportatorilor, companiilor românești. Premierul României, Marcel Ciolacu, va continua discuțiile cu Olanda și Austria, astfel încât România și cetățenii români să se bucure de libera circulație în Spațiul Schengen”, a declarat Felix Cozma, secretarul general interimar al PSD Bihor și președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

În cadrul Congresului, europarlamentarul Victor Negrescu a fost reales în funcția de vicepreședinte la nivel european al Partidului Socialiștilor Europeni (PES) pentru următorii 2 ani și jumătate. Despre Victor Negrescu, Felix Cozma afirmă că este ,,unul dintre cei mai performanți europarlamentari ai acestei legislaturi, pentru modul exemplar în care s-a implicat în dezbaterile din Parlamentul European cu privire la acceptarea României în Spațiul Schengen. Totodată, Victor Negrescu este un politician extrem de determinat și de implicat, dovadă fiind munca sa de peste 16 ani în construirea PES activists România, o rețea cu peste 10.000 de membri în țara noastră“.

Distribuie informația
Alte știri