Orădeanul prins în flagrant în timp ce i-a dat 1000 euro mită unui poliţist a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Foto: arq.ro

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ca urmare a activităţilor realizate de către lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bihor, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a propus condamnarea unui inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare, iar în ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei s-a propus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 30.05.2020, inculpatul a fost identificat în trafic conducând un autoturism fără a deţine permis de conducere, sens în care lucrătorii de poliţiei au procedat la întocmirea unui proces verbal de sesizare din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoana ce nu poseda permis de conducere.

În cursul aceleaşi zile, conducătorul auto a contactat un ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Bihor, pentru a-i solicita ca, în schimbul unei sume de bani, să nu îşi îndeplinească atribuţiunile de serviciu sau să şi le îndeplinească în mod defectuos.

Urmare a denunţului formulat de către ofiţerul de poliţie la D.G.A. – S.J.A. Bihor, la data de 02.06.2020, inculpatul a fost surprins în flagrant, în timp ce îi oferea poliţistului suma de 1.000 Euro.

Dosarul de urmărire penală şi acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Bihor.

Distribuie informația
Alte știri