Orădeanul Remus Ilisie, printre expozanții Institutului Cultural Român din Roma

Institutul Cultural Român din Roma a găzduit in perioada 17-31 ianuarie, expoziția „Mud & Bones” (Noroi și oase). Scopul evenimentului a fost de a populariza artiști români contemporani, protagoniștii unei noi ere de renaștere culturală, din care comunitatea europeană se inspiră. Unul dintre aceștia este orădeanul Remus Ilisie.

Artiștii expozanți au redat artistic relația lor cu războiul, regimul dictatorial și istoria, într-un limbaj vizual aparte, prin sculptură, ready-made-uri, video artă și fotografie. Toată atmosfera, personalul institutului, grandoarea clădirii au făcut ca expoziția să fie una cu un impact deosebit de puternic asupra privitorului. La vernisaj au participat și persoane cu deficiențe de auz. Pentru aceștia, dar și pentru toți invitații, Remus Ilisie a tradus în limbajul mimico-gestual internațional prezentarea curatorului, dar a oferit detalii și despre lucrările sale.

„A fost o mândrie pentru noi, ca artişti, să ne vedem lucrările expuse la Accademia di Romania din Roma, lucrări care vorbesc artistic despre istoria adevărată a românilor. Le mulțumim doamnelor Chiara Artico, curatorul IoDeposito, Giulia Di Paola, responsabil proiect IoDeposito, Oana Boșca Mălin, director adjunct responsabil la Accademia di Romania şi domnului referent Matei Stoenescu de la Accademia di Romania. Totodată, îi mulțumim domnului Valentin Morariu pentru fotografii”, a spus pentru crisana.ro, Remus Ilisie.

Foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri