Orădeni nemulțumiți de decizia Primăriei de-a le demola garajele din curtea interioară 

În urmă cu un an și jumătate orădenii nemulțumiți de proiectul municipalității prin care se urmărea crearea unei noi străpungeri între străzile Libertății și Parcul Traian au inițiat o campanie de strângere de semnături pe site-ul campaniamea.declic.ro prin care cereau oprirea acestuia. Demersul lor a fost o reușită.

În același areal a apărut o altă nemulțumire. E vorba de demolarea garajelor din curtea interioară a blocului situat pe str. George Enescu nr 19.

„Cu toate că există un proces pe rol, fără a ține cont nici de instanța, nici de voința cetățenilor, nici de situația reală din teren, Direcția Patrimoniului Imobiliar (DPI) din cadrul Primăriei Oradea a dispus ca luni 20 martie, ora 9, să înceapă lucrările de demolare în curtea interioară a blocului aflat în Oradea, str George Enescu nr 19. Dispoziția de demolare ne-a fost comunicată vineri 17 martie”, spune Dan Crivoi.

Locuitorii din imobil se opun acestei acțiuni, care în opinia lor nu are nicio noimă. Ei susțin cu acte că la momentul demarării construcției imobilului întreg terenul a fost arondat pentru construirea blocului și garajelor.  Acestea din urmă au fost construite legal, în anul 1987.  Au fundație din beton și pereți din cărămidă. Toți locatarii imobilului din strada George Enescu nr 19 au avut contracte de închiriere pentru terenul de sub fiecare garaj. Au dorit să le cumpere dar Primăria nu a fost de acord.

„Dispoziția Primarului, actul în temeiul căruia vor acționa DPI, se referă la desființarea garajelor, nu și la demolarea zidului de delimitare a proprietăților, aflat pe mejdie. Zidul constituie reperul ce delimitează curtea blocului de strada Pitagora. Spargerea sa ar deschide accesul între proprietăți. Nu există nici o autorizare pentru demolarea zidului”, mai spune Dan Crivoi, care credă că e o „lucrare” cu dedicație.

El susține că pe str Pitagora, puțin mai jos, este un grup de garaje amplasate între blocuri, care chiar încurcă si care nu sunt vizate de demolare…

Dorina Ursente

Distribuie informația
Alte știri