Oradenii au protestat in frig si intuneric impotriva dezincriminarii abuzului in serviciu

UPDATE: Pe Facebook este anuntat un protest si astazi, de la ora 17.

ORĂDENI! BIHORENI! ROMÂNI! ASTĂZI, 1 FEBRUARIE 2017, ORELE 17:00, NE ADUNĂM CU TOȚII ÎN PIAȚA UNIRII!
VOM AVEA ȘI AUTORIZAȚIE, ATÂT PENTRU PROTEST CÂT ȘI PENTRU MARȘ!

TRĂIM CLIPE ISTORICE! E ÎN JOC VIITORUL VOSTRU ȘI AL COPIILOR VOȘTRI! NU STAȚI ÎN CASE! NU FIȚI INDIFERENȚI! ORICE DICTATURĂ AȘA ÎNCEPE: PRIN INDIFERENȚA OAMENILOR CARE CRED CĂ EI NU VOR FI AFECTAȚI DE MĂSURILE ABUZIVE ALE UNUI GUVERN DE TICĂLOȘI ȘI TRĂDĂTORI DE ȚARĂ!

TOȚI ROMÂNII CARE ÎȘI IUBESC CU ADEVĂRAT ȚARA VOR FI ÎN STRADĂ! ASTĂZI ȘI ÎN ZILELE CARE URMEAZĂ!
VENIȚI ALĂTURI DE NOI! , se arata in textul evenimentului postat online.

Stirea initiala

Cateva sute de oameni s-au adunat la miezul noptii trecute in Piata Unirii, dupa ce Guvernul a adoptat pe furis ordonanta care dezincrimineaza abuzul in serviciu, o gratiere mascata adresata politicienilor. Proiectul n-a fost anuntat pe ordinea de zi si a fost introdus doar pe lista suplimentara, iar azi noapte, cu o viteza fulger a fost publicat in Monitorul Oficial.

In toata tara au fost miscari de strada, inclusiv in Oradea iar astazi se anunta noi proteste. Oamenii au cerut demisia Executivului pe care-l acuza ca tine partea hotilor. Exista totusi un termen de 10 zile pana la intrarea acestuia in vigoare, lucru neobisnuit pentru o ordonanta de urgenta care produce, de obicei , efecte imediate.

Documentul dezincrimineaza inclusiv favorizarea faptuitorului in cazul in care o autoritate acorda acte normative in favoarea unor inculpati, adica exact ceea ce au facut aseara ministrii. Zeci de mii de oameni au iesit in strada la miez de noapte, aproximativ 10 mii inconjiurand sediul Guvernului.

Este o zi de doliu pentru statul de drept, a scris Klaus Iohaniis pe Facebook, precizand ca de astazi recuperarea prejudiciilor devine foarte dificila. 2.151 dosare de abuz în serviciu are in acest mo9ment DNA in instante iar 1.960 oameni au fost trimişi în judecată de Parchetul General tot pentru abuz.Cu totii vor scapa de procese.

Distribuie informația
Alte știri