Orădenii care nu respectă autoizolarea vor fi duși în carantină în corturi amplasate în Piața 100

🔴 Astăzi, 23 martie, în Piata 100 Oradea au fost instalate corturi de campanie unde vor fi plasate în carantină instituționalizată, sub pază, persoanele care nu respectă decizia de autoizolare. Cele 4 corturi au o capacitate totală de 20 de locuri, sunt încălzite și iluminate și sunt dotate cu mese și bănci de lemn, paturi pliante și saci de dormit.

Măsura a fost luată în baza art. 7 din Ordonanța Militară nr. 2/2020, a anunțat, pe Facebook, Instituția Prefectului Bihor.

ℹ️ Reamintim că autoizolarea la domiciliu se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome, dar:
– au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19 (zone galbene), altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă (zone roșii)
– au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome si care au călătorit in zone cu transmitere comunitară extinsă (zone roșii)
– au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19)
– membrii de familie ai unei persoane care se încadrează in una dintre situațiile de mai sus
Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatică/confirmată. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, in lipsa acestuia, de către direcția de sănătate publică.
Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei care locuiesc la același domiciliu, pentru o perioada de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatica/confirmata.
Toți au obligația de a nu părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării.

Distribuie informația
Alte știri