Oradenii continua sa fie alaturi de bolnavii de scleroza multipla. De aceasta data vor pedala pentru ei

Mai mulți tineri oradeni vor pedala, saptamana viitoare, într-o ștafetă ciclistă pentru a-i ajuta pe bolnavii de scleroză multiplă. Si asta în cadrul unei acțiuni in care sunt implicati voluntari din 16 localități din România. Mesajul lor e de solidaritate şi încurajare a pacienților afectați de scleroză multiplă, în lupta lor cu această maladie.

Startul se va da la Oradea, în 17 mai, lângă Stefy Café, strada Republicii 3, Oradea. Turul cultural va porni, după prezentarea proiectului național Ștafeta Ciclistă SM, în jurul orei 14.30.

Participanții vor putea testa la fața locului prima bicicletă „diagnosticată cu scleroză multiplă”, un aparat care imită unele simptome ale acestei boli. Cei care vor putea parcurge minimum 100 m vor fi răsplătiți cu mici premii. Organizatorii facilitează închirierea gratuită a unei biciclete la eveniment pentru cei care nu dispun de bicicletă proprie, în limita a 30 de biciclete, pe bază de înscriere cu confirmare, la adresa de mail: centru@sclerozamultipla.ro.

Participarea este gratuită, activitatea fiind înscrisă în proiectul național Ștafeta Ciclistă SM, dedicată persoanelor afectate de scleroza multiplă (SM), însă doritorii pot dona sume mici (5-10 lei) pentru comunitatea SM. Fondurile vor fi oferite campaniei mondiale de cercetare medicală intitulat „Kiss MS Goodby” pentru găsirea unui tratament care să vindece această afecțiune.

Distribuie informația
Alte știri