Orădenii mai au la dispoziție doar 4 zile pentru a se înscrie în programul „Rabla local”

Persoanele interesate să renunțe la mașinile vechi se mai pot înscrie în programul pentru casarea autovehiculelor uzate „Rabla Local” până în 29 septembrie, la ora 23:59. Primăria Oradea amintește că, spre deosebire de programul din alți ani, banii pot fi folosiți cum dorește aplicantul, fără să fie necesar să se cumpere o mașină nouă. Fiecare aplicant eligibil va primi 3.000 de lei pentru autoturismul înscris și predat ulterior.

Orădenii pot beneficia și ei de acest program național, deoarece Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat participarea Primăriei Oradea în noul program.

Prin acesta se vor putea casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra una nouă, primindu-se pentru casare suma de 3.000 lei. Această sumă este compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local.

AFM a aprobat pentru municipiul Oradea o finanțare în valoare de 12.000.000 lei, echivalentul a 5.000 de autoturisme uzate, care îndeplinesc condițiile de casare. Până azi, 25 septembrie în program s-au înscris 516 orădeni.

Solicitanții programului trebuie să se înscrie în platforma AFM, pe pagina de internet www.afm.ro , la secțiunea „Programe de finanțare”, iar documentele justificative vor fi prezentate Primăriei Oradea, ulterior înscrierii.

Este important de reținut faptul că cetățenii pot face predarea autovehiculului numai după semnarea contractului de finanțare cu Primăria Oradea.

După lansarea platformei și înscrierea persoanelor fizice în program, lista cu persoanele înscrise se va trimite fiecărei primării. Cetățenii vor prezenta Primăriei documentele justificative de eligibilitate și se va încheia contractul de finanțare dintre primărie și cetățean. Urmează predarea autoturismului la un centru de preluare, după care se radiază autoturismul din circulație. 

Având în vedere faptul că în municipiul Oradea sunt înscrise în prezent peste 110.000 de mașini, pentru administrația locală este foarte important să reducă poluarea din oraș și un număr cât mai mare de orădeni să beneficieze de acest program.

Distribuie informația
Alte știri