Orădenii pot depozita gratuit deșeuri la noul centru de colectare de pe str. Thurzo Sandor

A fost inaugurat primul centru de colectare selectivă a deşeurilor din Oradea, unde cetăţenii pot depune gratuit deşeuri provenite din gospodării. Este situat pe str. Thurzo Sandor și e destinat stocării temporare a următoarelor tipuri de deșeuri: deșeuri cu conținut periculos, materiale textile, bunuri reutilizabile, ambalaje metalice, obiecte de uz caznic, sticlă, deșeuri electrice/electrocasnice și electronice, materiale plastice, hartie și carton, lemn și mobilier, deșeuri vegetale, dar și deșeuri provenind din construcții/amenajări.

Centrul va funcționa zilnic, de luni până sâmbătă, cu un program de vară în intervalul martie – octombrie de la ora 8:00 – 20:00, iar în perioada de iarnă noiembrie – februarie în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Regulamentul de funcţionare a centrului prevede că cetăţenii pot depune cantităţi limitate la unele categorii de deşeuri. “Sunt unele fracţii la care acceptăm cantităţi nelimitate, cum ar fi reciclabilele clasice ca hârtia, plasticul, metalele. Cantităţi limitate primim la moloz şi mobilier, care au volume mari”, a spus Palhegyi Zoltan, directorul economic RER Oradea.

Centrul de colectare selectivă a costat aprox 150.000 de euro și a fost realizat din cei 850.000 de euro pe care firma de salubritate RER și i-a asumat ca investiții, atunci când Primăria Oradea a prelungit contractul de salubritate pe următorii 4 ani.

Preluarea deșeurilor în punctul de colectare se efectuează exclusiv de la persoane fizice, care au domiciliul în municipiul Oradea, nu și de la persoanele juridice. Identificarea cetățenilor care vor aduce aici deșeuri se va face în baza cărții de identitate, iar accesul în cadrul punctului de colectare este permis doar vehiculelor cu sarcină utilă maximă de 1,5 tone.

Distribuie informația
Alte știri