Orădenii pot fi scutiți de plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale datorate bugetului local

Orădenii care îşi achită integral toate obligaţiile fiscal restante până la data de 30.11.2022 vor putea fi scutiţi de majorările de întârziere.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr. 331/2022, sunt scutite de la plata majorărilor de întârziere persoanele fizice care achită integral obligațiile principale și depun cererea până la data de 30.11.2022.

Majorările trebuie să fie în sumă egală sau mai mare de 100 de lei. Pentru a beneficia de această reducere, cetățenii au de parcurs următorii pași:

Pasul 1.Obțineți informații la zi privind obligațiile dvs. de plată datorate bugetului local:

–       Consultați Ghișeul online – Primăria Oradea pe site-ul www.oradea.ro. Accesul pe platformă poate fi realizat fără autentificare, strict pe baza CNP/CUI;

–       La ghișeele de casierie/impunere din cadrul Primăriei Oradea, orar luni-joi 8:00 – 18:00, vineri 8:00 – 15:00.

Pasul 2. Achitați până cel târziu în data de 30 noiembrie 2022 suma reprezentând obligațiile principale de plată (debit și/sau rămășită din anii anteriori) fără majorările/penalitățile aferente.

Pasul 3. Completați și transmiteți până cel târziu la 30.11.2022 Cererea de anulare a accesoriilor (majorări și/sau penalități) – cererea este disponibilă accesând linkul https://www.oradea.ro/cereri-si-formulare-tip/direc-539-ia-economica

–       Depuneți cererea la ghișeele Primăriei Oradea, online la adresa primarie@oradea.ro sau prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1.

Ulterior prelucrării cererilor, solicitanții vor primi prin corespondență (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale.

Distribuie informația
Alte știri