Oradenii pot folosi, de marti, subsolul parcarii de la Piata Rogerius

Timp de trei luni parcarea va fi gratuita.

Pentru a fluidiza traficul din zona Pieței Rogerius, Primăria Oradea împreună cu Administrația Domeniului Public S.A. va deschide începând de marţi, 8 noiembrie, partea de subsol a parcării D+P de la Piața Rogerius, urmând ca de la începutul lunii decembrie să fie dată în folosinţă şi partea supraterană.

dul de funcționare a parcării în viitor a fost prezentat de primarul Ilie Bolojan. Nivelul de subsol va fi dedicat în principal celor care lucrează în această zonă, angajaţi ai spitalului, vânzători din piață sau angajaților de la firmele din zonă. Acest nivel va avea un tarif preferențial, iar deținătorii de autoturisme vor putea lăsa mașinile pe durată mai mare. Partea supraterană a parcării, cu accese directe către spital și piață, va fi cu durată limitată, rezervată celor care au probleme de rezolvat în zonă – pacienți, aparținători, cumpărători etc.

Pe timpul nopții, parcarea va putea fi folosită de către riverani, a menționat primarul Ilie Bolojan.

În ceea ce privește lucrarea „Parcare D+P şi pasaj subteran de legătură cu Piaţa Rogerius”, această parcare are suprafața de 5467,76 mp, va avea 412 locuri, fiind formată dintr-un demisol cu o capacitate de parcare de 193 de mașini și un parter neacoperit cu o capacitate de 219 mașini. Valoarea lucrărilor este de 14.363.800 lei . pasajul subteran de legătură cu Piaţa Rogerius va fi deschis la sfârşitul lunii noiembrie.

Distribuie informația
Alte știri