Orădenii pot vota proiectul favorit pe bugetare participativă până la data de 27 noiembrie

Au mai rămas doar 4 zile în care orădenii care doresc să-și aducă contribuția la alegerea unui proiect pe bugetare participativă, pe care îl consideră valoros pentru orașul lor sau pentru zona în care locuiesc, îl pot vota, intrând pe platforma https://activ.oradea.ro/login.

Etapa de vot online se va încheia pe 27 noiembrie.

Vrei să contribui la schimbarea înfățișării cartierului tău sau la îmbunătățirea condițiilor din zona în care locuiești? Intră pe https://activ.oradea.ro/login și votează proiectul preferat.

Toate cele 41 de proiecte validate în cadrul noii sesiuni a programului de bugetare participativă, derulat de Primăria Oradea, vizează domenii de interes pentru locuitori, precum amenajare spații publice, infrastructură culturală, infrastructură socială, digitalizare, mobilitate și siguranța circulației etc.

Câteva exemple de proiecte propuse sunt: pictură murală care să aducă un plus de culoare zonelor gri ale orașului;  jocuri inteligente „outdoor”, prin care tinerii să înțeleagă aplicabilitatea unor concepte matematice, fizice etc; coduri QR pe statui, cu ajutorul cărora vizitatorii să afle informații despre personalitățile reprezentate; copac solar inteligent destinat încărcării telefoanelor mobile; parc muzical pentru copii și multe altele.

Vezi toate proiectele aici: https://activ.oradea.ro/proiecte

Votarea se face în două etape: online, prin intermediul platformei activ.oradea.ro și la întâlnirile organizate în cartiere și companii din Oradea.

Pentru a vota online, cetățenii trebuie să se înregistreze pe platformă sau să se autentifice cu contul de facebook.

Menționăm că o persoană poate vota atât online, cât și la întâlnirile organizate în cartiere, de fiecare dată un singur proiect.

Distribuie informația
Alte știri