Oradenii prefera plata parcarii cu telefonul. Veniturile municipalitatii din parcari s-au dublat in 2 ani

<a href="https://pixabay.com/users/DariuszSankowski/">DariuszSankowski</a> / Pixabay

Tot mai multi oradeni s-au obisnuit sa plateasca parcarea cu telefonul mobil, arata statistica incasarilor din parcari in 2018, prezentata in bilantul Direcției Patrimoniu Imobiliar, prezentat miercuri de directorul institutiei, Lucian Popa.

Daca in 2016, prin aceasta metoda de plata, in conturile administratiei locale ajungeau aproximativ 2,6 milioane de lei, la finalul anului trecut suma a ajuns la aproape 6 milioane. De altfel veniturile din paracri au crescut spectaculos in 2 ani, de la 9,9 la 16,5 milioane lei. Din abonamentele de parcare s-au adunat 3,1 milioane, prin parcometre s-au incasat 1,6 milioane lei, 1de 1 milion lei s-au cumparat tichete si aproximativ aceeasi suma a fost platita  pentru parcarile de domiciliu.


Amenzile au reprezentat o sursa uriasa de venit pentru administratie si in 2018. 2,2 milioane lei e suma incasata din amenzile platite de oradenii care au incalcat regulamentul de parcare.


Direcția Patrimoniu Imobiliar are ca obiect de activitate administrarea, gestionarea, închirierea și vânzarea fondului imobiliar aflat în administrarea Consiliului Local Oradea, dar și reabilitarea fondului imobiliar existent, prestarea de servicii imobiliare și organizarea de activități sociale, culturale și sportive.

DariuszSankowski / Pixabay

Distribuie informația
Alte știri