Oradenii sunt asteptati sa se alature grupului Allegria pentru traditionala Cale a Crucii

Anul acesta, tradiţionala Cale a Crucii, organizată de tinerii din grupul „Allegria” al Mănăstirii Franciscane „Maica Domnului” din Oradea, nu va mai avea loc pe Dealul Ciuperca. Manifestarea religioasă va avea loc miercuri, 12 aprilie, începând cu ora 19:00, în Parcul Olosig.

Tinerii vor da viaţă personajelor biblice punând în scenă drumul patimilor pe care Isus l-a parcurs de la pretoriul lui Pilat, unde a fost judecat, şi până pe Muntele Golgota, unde a fost răstignit.

„Calea Sfintei Cruci, adică drumul străbătut de Domnul Isus Cristos de la Pilat până în vârful muntelui Golgota, unde a fost răstignit, a deşteptat în toate timpurile un mare interes în inimile credincioşilor, deoarece aici, mai mult decât în altă parte, Isus, prin vărsarea Sângelui Său, ne-a arătat iubirea Lui nemărginită faţă de oameni, îndestulând El singur dreptatea dumnezeiască, făcând astfel să înviem din moartea păcatului la viaţa harului. De aceea, Calea Sfintei Cruci se poate numi evlavia cea mai veche dintre toate câte se practică în Biserica Catolică. Calea Crucii constă din a medita despre pătimirea şi moartea Mântuitorului nostru Isus Cristos”, informează biroul de presă al Episcopiei de Oradea.

Distribuie informația
Alte știri