Orădenii vor putea călători gratuit cu mijloacele OTL-ului plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu

Orădenii vor putea circula cu transportul public, plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu, în cadrul Campaniei „Schimbă PET-ul cu biletul”, o inițiativă inedită dezvoltată pentru prima dată în România de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în contextul programului Vinerea Verde, lansat de Ministerul Mediului.

Campania va avea loc timp de 3 zile, în perioada 28-30 iulie 2022, în intervalul orar 09:00-17:00, în cel mai nou magazin Kaufland din Oradea, situat pe Calea Aradului nr. 87.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatul automat de colectare Tomra, pus la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatul va elibera un cupon în baza căruia se va primi biletul de autobuz cu două călătorii de la voluntarii prezenți la punctul de colectare.

Costul biletelor este suportat integral de către principalul partener privat al acestei campanii – Kaufland România. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.

Inițiativa de la Oradea este o continuare a campaniei inedite „Schimbă PET-ul cu biletul”, lansată anul trecut în Constanța, în premieră în România, ea având, atât obiectivul încurajării folosirii transportului public, cât și obiectivul de a promova colectarea și reciclarea deșeurilor care, pe lângă faptul că vor fi transformate în noi resurse, în acest context facilitează și accesul locuitorilor la transportul public.

Alte știri