Oradenii vor putea depune gratuit deseurile la un nou centru de colectare selectiva

Primăria Oradea urmează să implementeze noi masuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Prima dintre ele vizeaza în construirea unui centru municipal de colectare selectivă pe o suprafață de 3000 mp, pe str. Thurzo Sandor.

Centrul va fi dotat cu 12 containere și va fi amenajat chiar la baza pasajului care trece peste centură, pasaj care face legătura dintre Cartierul Grigorescu și str. Atelierelor.

”Centrul de colectare va fi legat de sensul giratoriu care coboară de pe acest pasaj.  Investiția în acest centru de colectare va fi făcută de către firma de salubritate RER Ecologic Service în baza unei HCL din 2015, prin care s-a prelungit contractul de salubritate pe 4 ani de zile cu condiția asigurării unui plan de investiții în salubritatea orașului în valoare de 850.000 euro”, sustine viceprimarul Florin Birta.

Durata de realizare a construcției va fi de cca 4 luni de zile, urmând ca în cursul lunii septembrie acest centru de colectare să devină funcțional.

În incinta acestuia vor putea fi depozitate de la deșeuri cu conținut periculos până la bunuri reutilizabile: ambalaje metalice, obiecte de uz caznic, sticlă, materiale electrice/electronice, plastic, hârtie, lemn, deșeuri din construcții și inclusiv deșeuri vegetale. Toate acestea vor fi apoi transportate de către RER și valorificate corespunzător.

 

Distribuie informația
Alte știri