”Orașul Oradea în epoca comunistă” – o expoziție inedită la Muzeul Orașului Oradea

Colecţionarul orădean Nicolae Meseşan a amenajat la Muzeului Oraşului Oradea o expoziție spectaculoasă de obiecte şi fotografii din epoca comunistă, intitulată ”Orașul Oradea în epoca comunistă”.

Nicolae Meseşan a venit în Oradea din satul Sălăjeni, în 1964. Pe atunci era un tânăr absolvent al Şcolii de meserii. Una din marile lui pasiuni a fost fotografia, ajungând să fie selectat ca fotograf al cuplului prezidențial Ceaușescu, în timpul celor opt vizite efectuate în Bihor, în anii 1966, 1969, 1970, 1976, 1977, 1979, 1982 şi 1987.

Expoziția amenajată în cadrul Muzeului Orașului Oradea oferă vizitatorului o întoarcere în timp, cu bibelourile din epocă, radiouri şi televizoare alb negru și color, socotitoare, stilouri cu toc, medalii, uniforme şcolare, manuale scolare, bani din perioada comunistă, timbre, păpuşi și alte jucării. ”Toate produse expuse sunt exclusiv românești”, a declarat Nicolae Meseșan.

Fotografiile, dar şi obiectele din colecţia lui Nicolae Meseşan au fost organizate şi expuse pe cinci teme principale: colectivizarea agriculturii; industrializarea – urbanizarea; sănatate – învățământ – cultură; vizitele lui Ceaușescu și Revoluția din 89.

Adina Brîndaș, Jurnalism III

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri