Orașul Săcueni a primit titlul de Parc Industrial

Consiliul Județean Bihor prin societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. a dobândit titlul de parc industrial pentru terenul situat pe teritoriul administrativ al orașului Săcueni.

E vorba de o suprafață de teren de 5.03 ha situat la circa 46 km de Oradea și 5 km de punctul vamal Săcueni-Létavértes. Prin acest ordin se conferă operatorilor economici din parcul industrial dreptul la facilitățile prevăzute de art. 20 din Legea 186 / 2013.

Béres Csaba, primarul orașului Săcueni spune: ”Este o etapă importantă pentru localitatea noastră obținerea titlului, și sunt convins că societatea administrator va găsi investitori pentru această investiție greenfield. Suntem pregătiți să oferim și noi toate facilitățile posibile, și aici mă refer în primul rând la forța de muncă calificată, nu întâmplător punem accent pe clasele școlilor profesionale de la Cadea, iar învățământul în sistem dual axat pe meseria de sudor este prioritate zero!”

În condiții optime, după realizarea studiilor și etapelor de licitații publice, lucrările pentru introducerea utilităților ar putea începe în primăvara anului viitor.

Distribuie informația
Alte știri