“Orizont”, filmul lui Marian Crişan are 4 nominalizari la Premiile Gopo

Gala Premiilor Gopo este cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, eveniment care va avea loc pe 21 martie, la Bucuresti. 21 de lungmetraje de ficțiune, 15 documentare și 52 de scurtmetraje au intrat oficial în cursa pentru obtinerea trofeului.

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan a avut premiera mondială, în cadrul Tallin Black Nights Film Festival (13-29 Noiembrie 2015). “Cu un scenariu inspirat de nuvela „Moara cu Noroc”, de Ioan Slavici, “Orizont” nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică căruia îi aduce un omagiu cinematografic” declara regizorul Marian Crișan.

“Orizont” are 4 inominalizari la Premiile Gopo: la categoria cel mai bun actor într-un rol principal, András Hatházi, la categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal, Rodica Lazăr, Oleg Mutu la categoria cea mai bună imagine pentru filmul „Orizont”, iar Cristian Lolea pentru cea mai bună muzică originală.

În 2008 Marian Crișan câștiga cu “Megatron” trofeul Palm D’Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj. Doi ani mai târziu debutează în lungmetraj cu producția “Morgen”cu care câștigă Premiul Special al Juriului și Premiul Ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, Premiul de regie la Wiesbaden, dar și peste alte 15 importante distincții. În 2012, al doilea lungmetraj “Rocker” are premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian.

Alte știri