OTL-ul are planuri mari de viitor. Vezi care sunt

OTL-ul are planuri mari de viitor. Unul dintre ele vizează extinderea liniilor de tramvai din oraş, spune managerul Viorel Pop. Pe lângă noua linie care va lega de-a lungul pârâului Peţa zona Calea Aradului de campusul universitar şi strada Nufărului, cu termen de predare pentru anul 2020, OTL-ul are în vedere construirea unei linii duble de tramvai de 12 km spre Episcopia Bihor (Real Hypermarket), ce va avea 12 kilometri de cale dublă.

Pe lista de priorităţi a societăţii de transport în comun din Oradea pentru anul 2019, se numără şi înfiinţarea unei linii noi de autobuz care să deservească exclusiv centrul urbei. Zona nu este acoperită în prezent iar călătorii au de mers cam 5 minute pe jos, spune managerul Viorel Pop.

„Noua linie va deservi strada Sovata, pornind de la Liceul Ortodox Roman Ciorogariu, pentru a înainta pe lângă podul Decebal şi podul Centenar, ca să intre pe strada Mihai Eminescu. Aceasta va trece pe lângă Prefectură, cu retur pe lângă Primărie pe podul Centenar, strada Sfântul Apostol Andrei şi înapoi la Liceul Ortodox”.


De asemenea, OTL-ul doreste realizarea unui depou modern cu parcare supraterană și celule fotovoltaice, mai spre periferia orașului, mai spune Viorel Pop.


Distribuie informația
Alte știri