OTL va achiziționa 40 de autobuze hibrid și electric

Potrivit reprezentanților OTL, societatea de transport este interesată de achiziția în următorii 2-3 ani a cca 100 de autobuze noi, atât pentru zona urbană, cât și pentru zona metropolitană. Pentru aceasta, specialiștii Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională se ocupă de identificarea finanțării pe una din axele de mobilitate.

Ultimele autobuze achiziționate pe fonduri europene sunt 21 de autobuze hibrid și unul Euro 6.

„Momentan suntem într-o fază avansată pentru a achiziționa în acest an 40 de autobuze hibrid și electric. Noi așteptăm oferte de la toți producătorii, pentru că în alegerea pe care o vom face contează foarte mult și prețul de achiziție. În ceea ce privește confortul și partea de mentenanță, toate autobuzele prezentate sunt dotate cu tehnologie de 2021 – 2022. Momentan în parcul OTL avem 110 autobuze, din care la orele de vârf ieșim cu 80. Dar având în vedere noile norme în materie de energie verde, durata de viață a unui autobuz și faptul că o parte din cele pe care le avem sunt într-o stare de uzură morală, trebuie să alegem noi variante care să corespundă noilor standarde ale transportului public în comun”, a explicat directorul OTL, Adrian Revnic.

Un plus pentru Oradea este și faptul că, pe lângă parcul de autobuze, există un parc foarte bun de tramvaie, care se încadrează în cerințele europene privind energia verde.

Distribuie informația
Alte știri