Oz Side Premium Hotel din Evrenseki, destinația unui sejur de poveste

Side Oz Hotel este unul dintre hotelurile care iese binișor din criză. La sfârșit de Iunie era deja ocupat în proporție de peste 80%, după cum spune managerul adjunct Abdülkabir Ayhan. Pe plaja, în restaurante sau la Spa se vorbește turcește, ucraineană, rusește, românește, germană sau engleză. Secretul succesului hotelului sunt angajații, spune managerul adjunct. Majoritatea sunt angajați pe perioadă nedeterminată și își stăpânesc și iubesc meseria. Numărul sezonierilor este mai redus. Faptul că echipa este unită și armonioasă atrage și angajați cu experiență din alte hoteluri sau țări, după cum mărturisesc angajații cu care am intrat în vorbă. Majoritatea stăpânesc binișor engleza, germana sau rusa, așa că oaspeții se pot face înțeleși, indiferent ce problemă au.

Ciolpan Oruci este cea care se ocupă de relația cu clienții, în cazul în care aceștia întâmpină probleme. Iar acestea pot apărea din senin, de la cele legate de bancomatul din hotel până la excursiile organizate. Cu zâmbetul pe buze și cu serviabilitate, tânăra încearcă să dezlege problemele oaspeților sau să le clarifice nedumeririle apărute. Stăpânește cinci limbi și are o inimă mare.

Partea de Spa este departamentul care merită neapărat testat și savurat. Temperaturile diurne oricum nu le permit turiștilor să stea toată ziua pe plajă, iar timpul rămas poate fi folosit și altfel decât în cameră, la divertisment sau la shopping. Hamamul este recomandat la începutul sejurului, înainte ca soarele să fi pârlit pielea, dacă turiștii au uitat de loțiunile de plajă sau au exegerat cu expunerea la soare. Maseurii și maseuzele au mâini magice, indiferent că este vorba despre partea de hamam sau cea de masaj de relaxare, terapeutic, masaj cu pietre sau masaj facial. În funcție de ce descoperă mâinile magice la primul masaj, Mesut Akay, responsabil de vânzări în departamentul de Spa, le face oaspeților diferite oferte de masaj, în funcție de lungimea sejurului, de programul turiștilor sau de posibilitățile financiare. După câteva ședințe consecutive de masaj, descoperi că ai mușchi despre care nu știai că îi ai.

Partea de alimentație nu este nici ea neglijată. Oferta restaurantelor este impresionantă, de la internaționalii cartofi prăjiți, până la mâncăruri tradiționale turcești, de la salate și fructe până la produse de patiserie europene sau turcești. Merită încercat tot, iar dacă turiștii își pot păstra capul limpede când își pun în farfurii cu atât mai bine. Înspăimântător câți turiști am văzut că și-au umplut câteva farfurii pentru a arunca apoi un munte de mâncare, care nu mai putea fi aruncată decât la gunoi. Restaurantele a la carte merită și ele testate. Întâlnirea cu bucătăria turcească la ea acasă, ridicată la rang de artă, merită bifată. Evident și cea asiatică. O dată pe săptămână hotelul organizează o zi turcească. Hotelul este decorat cu steaguri, chelnerii sunt îmbrăcați în culorile naționale, iar oferta de bucătărie turcească crește. Cina este acompaniată de un taraf tradițional.

Oferta de divertisment e pentru toate vârstele. În prima parte a zilei se concentrează pe cei mici, iar seara după cină pe cei mari. Spectacole de dans, de comedie sau discoteca oferă posibilitatea de a cunoaște oameni din alte județe sau din alte țări.

Resortul este situat cam la 3-4 minute de mers lejer până la plajă. Aceasta e foarte lată, nisipul fin, intrarea în mare lină, foarte bună pentru copii. Șezlonguri sunt suficiente, iar la barul de la plajă poți să iei prânzul.

Dacă tot ești în Turcia, nu poți rata excursiile in oraşul antic Hierapolis şi zona Pamukkale, lacul Salda sau situl Sagalassos. Dar despre aceste locuri de poveste, într-o altă postare…

Echipa oradeaindirect.ro

Distribuie informația
Alte știri