„Pace și dreptate pentru victimele războiului”, moment de reflecție și rugăciune, la Oradea

Se îndeplinește un an de la începutului agresiunii împotriva Ucrainei. Zeci de mii de persoane au fost ucise, rănite sau alungate din casele lor. Orașe întregi au fost distruse și întreaga țară se confruntă acum, în mijlocul iernii, cu dificultăți majore în aprovizionarea cu energie, mai ales cu energia electrică. Milioane de oameni s-au refugiat în zone mai sigure din Ucraina sau în străinătate.

De aceea, vineri, 24 februarie, de la ora 17.00, la un an de la începutul războiului în Ucraina, Confederația Caritas România, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica vă invită la manifestarea intitulată „Pace și dreptate pentru victimele războiului”, care va avea loc lângă Catedrala „Sfântul Nicolae” din Piața Unirii.

„Evenimentul este planificat ca un moment de reflecție și rugăciune pentru pace și dreptate, dar și pentru victimele războiului”, anunță pr. Olimpiu Todorean, președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea.

Manifestarea de la Oradea se va desfășura după următorul program: moment de reculegere și de rugăciune celebrat de PS László Böcskei, alături de părintele Mihai Vătămănelu, vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea; PSS Virgil Bercea va intra pe Zoom, din Țara Sfântă, pentru a fi în comuniune de rugăciune cu participanții și pentru a le transmite acestora binecuvântarea sa; testimoniale (video) de la persoane afectate de războiul din Ucraina; momente muzicale; discursuri.

Confederația Caritas România, împreună cu organizații Caritas din toată țara, a implementat, pe tot parcursul acestui an, programe de asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina, veniți în România, dar a sprijinit și organizațiile Caritas din Ucraina, prin livrarea generatoarelor de curent.

Distribuie informația
Alte știri