Pacea celebrată, în întreaga lume, la data de 21 septembrie. Mesaje… cu “Imagine”

Anii din urmă, în care conflictele armate sângeroase au revenit în actualitate, au demonstrat că pacea este un deziderat pentru care eforturile trebuie intensificate.Ziua Internaţională a Păcii s-a sărbătorit iniţial în a doua zi de marţi din luna septembrie. În 2001, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a stabilit data de 21 septembrie.

Ziua de azi a fost aleasă pentru publicarea albumului ilustrat pentru copii „Imagine”. Cartea, care îi învață pe cei mici mesajele de pace ale cântecului revoluționar compus de John Lennon în 1971, va fi lansată simultan în mai multe țări și ale cărei drepturi de vânzare vor fi destinate exclusiv organizației Amnesty International.

„Toți oamenii trebuie tratați în mod egal, indiferent de unde sunt și de limba pe care o vorbesc. Precum porumbelul din această carte care acceptă toate celelalte păsări, oricare ar fi coloritul penelor sau forma ciocului lor”, scrie Yoko Ono în prologul acestei cărți, publicată de editura Flamboyant, și care reproduce textul celebrului cântec „Imagine” cu ilustrații semnate de artistul grafic francez Jean Jullien.

Distribuie informația
Alte știri