Pachetele cu alimente și produse de igienă din cadrul POAD pot fi ridicate din centrele de distribuție din Bihor

Începând de astăzi, 04 august, pachetele cu alimente și produse de igienă din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) pot fi ridicate din centrele de distribuție de la nivelul județului Bihor.

Un total de 30.097 de pachete cu alimente și 30.097 de pachete cu produse de igienă vor ajunge la beneficiarii de la nivelul județului, fiind distribuite de către Instituția Prefectului Județul Bihor.

Fiecare pachet cu alimente conține faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc. carne de vită și pateu de ficat de porc, compot, gem de fructe normal și dietetic, și cântărește 25,36 kilograme.

Coletele cu produse de igienă conțin periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și șampon pentru adulți, precum și detergent de rufe.

Ieri, 3 august, prin Ordinul prefectului Dumitru Țiplea, a fost stabilit calendarul de distribuție a pachetelor cu produse de igienă și a pachetelor cu alimente. Conform planificării, pentru a evita drumurile suplimentare ambele pachete vor putea fi ridicate simultan de către beneficiari, în intervalul 04-14 august 2020. 

Lista centrelor de distribuție din fiecare unitate administrativ-teritorială poate fi consultată aici:

www.bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2020/08/OP-343-2020.pdf

Reamintim că beneficiarii POAD sunt persoane defavorizate de la nivelul județului Bihor, care au fost cuprinse în listele nominale alcătuite de primăriile din județ și validate de către Instituția Prefectului. Precizăm că pentru a intra în posesia celor două pachete beneficiarii din liste trebuie să se prezinte personal, cu un act de identitate valabil, în intervalul menționat.

POAD este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național.

Distribuie informația
Alte știri