Pacient suspect de infecţie cu coronavirus, la Satu Mare

UPDATE! Suspiciunea de coronavirus nu se confirmă la Satu Mare. După ce  a fost testat, medicii au stabilit că sătmăreanul din Petin care s-a prezentat la Urgenţe are o viroză. El a fost trimis acasă, dar proprietarul locuinţei unde stătea în chirie nu l-a mai primit deoarece se temea de coronavirus. Astfel, bărbatul a chemat ambulanţa pentru a nu-şi petrece noaptea în drum.

E alertă în Satu Mare, unde un pacient s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare cu simptome care i-au pus în gardă pe medici.

Potrivit primelor informații neoficiale, este vorba despre un pacient sosit recent din Italia, unde a declarat că avut contact cu cetăţeni chinezi. Potrivit propriilor declarații, chinezii nu erau bolnavi, însă el prezintă simptomele specifice unei viroze, ceea ce nu înseamnă neapărat că ar fi purtătorul virusului mortal, relatează www.satumareonline.ro.

Potrivit sursei citate, medicii au dispus transportarea și izolarea sa la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean, unde i se vor face analize suplimentare și va fi ținut sub monitorizare permanentă.

Alte știri