Pădurea Craiului, locul ideal pentru activități educative în natură

Foto: padureacraiului.ro

Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor vă propune să (re)descoperiți Pădurea Craiului prin activități în natură. Destinația de ecoturism Pădurea Craiului este locul ideal pentru activități educative în natură, ariile protejate de aici găzduind unele dintre cele mai deosebite specii de plante și animale. Învățare în natură, trăind educația ca pe-o aventură… așa ar putea fi tradus și rezumat conceptul de „eduventure”. Copiii și tinerii ies astfel din mediul lor obișnuit, din zona de confort, și întâlnindu-se cu natura învață să o înțeleagă și să o protejeze.

Traseele tematice, panourile informative și alte facilități turistice din Pădurea Craiului își propun să susțină această îndrăzneață tehnică de învățare. Iar dacă tinerii vor primi și îndrumarea unui ghid de natură specializat, aveți toate ingredientele unei experiențe memorabile.

Săptămâna Verde aduce o mulțime de activități educative interesante și captivante pentru elevi! Ne-am propus să ne implicăm în această inițiativă, propunând o serie de teme fascinante și provocatoare tinerilor. Astfel, ei vor putea să înțeleagă mai bine lumea în care trăim și vor învăța să aprecieze mai bine natura și elementele ei.

În cadrul acestui program, vom organiza trei activități educative tematice personalizate pentru fiecare zonă de desfășurare, iar experiențele vor fi facilitate de un ghid specializat pe natură. Printre “lecțiile” propuse sunt: Apa și calcarul, o poveste ce a început cu milioane de ani în urmă, Secretele neștiute ale pădurii sau Peșterile Farcu și Meziad într-o altă lumină. Turele vor avea loc în unele din cele mai pitorești areale din Pădurea Craiului, în Defileul Crișului Repede, pe Valea Dâlbii din Căbești sau la peșterile Farcu și Meziad.

Activitatea „Apa și calcarul, o poveste ce a început cu milioane de ani în urmă” va introduce elevii în lumea fascinantă a formării peșterilor, a sistemelor subterane de apă și a dezvoltării acestora în timp. Vom explica procesele care au dus la formarea peșterilor și vom înțelege cum au contribuit calcarul și apa la acest proces.

Activitatea „Secretele neștiute ale pădurii” va permite elevilor să descopere ecosistemele din jurul lor și să înțeleagă importanța lor pentru viața de zi cu zi. Elevii vor învăța despre plantele și animalele care trăiesc în pădure, despre ciclul de viață al arborilor și despre cum pădurile pot fi protejate și conservate.

Activitatea „Peșterile Farcu și Meziad într-o altă lumină” va fi o experiență unică și fascinantă pentru elevi. Vom explora galeriile subterane și vom înțelege cum s-au format în timp, vom vedea formațiunile unice de piatră și vom înțelege cum aceste peșteri sunt legate de istoria regiunii.

Săptămâna Verde va fi o oportunitate unică pentru elevi să învețe lucruri noi și interesante despre lumea în care trăim și să devină mai conștienți de importanța conservării acesteia. Vă invităm pe toți să vă alăturați nouă în această aventură educativă!

Costurile de participare la activități vor fi minime, pentru a putea oferi fiecărui elev posibilitatea să experimenteze cu noi.

Detalii despre fiecare activitate propusă, echipament sau costuri pot fi găsite pe https://padureacraiului.ro/scoala-verde-in-padurea-craiului/

Cei interesați ne pot contacta pentru programare la numărul de telefon 0359-410556 sau pe pe adresa de email contact@capdd-bihor.org.

Președinte Paul Iacobas

Distribuie informația
Alte știri