Paduri intregi au fost distruse de furtuna de duminica. Cele mai multe sunt din Bihor

Fenomenele meteorologice extreme înregistrate în ultimele zile în mai multe judeţe din vestul ţării au produs pagube semnificative în pădurile proprietatea publică a statului.

Aproximativ 460.000 de metri cubi, din care 246.000 de metri cubi sunt ”doborâturi în masă”, adică întreaga suprafaţă de pădure a fost afectată, potrivit Romsilva. Datele sunt provizorii, având în vedere că inventarierea arborilor afectaţi este îngreunată de blocarea căilor de acces.

Cele mai mari pagube au fost înregistrate la Direcţia Silvică Bihor, cu aproximativ 200.000 de metri cubi, Direcţia Silvică Arad, cu 85.000 de metri cubi şi Direcţia Silvică Maramureş, cu 70.000 de metri cubi.

Echipe ale Romsilva acţionează în continuare pentru deblocarea căilor de acces şi inventarierea arborilor doborâţi. Anul trecut, fenomenele meteorologice extreme au afectat, în total, în pădurile de stat administrate de Romsilva, o suprafaţă cumulată de 204.687 de hectare, volumul total de produse accidentale fiind de 1.347,8 mii metri cubi.

Distribuie informația
Alte știri