Palatul Administrativ al județului Bihor, reabilitat energetic pe bani europeni

Luni, 12 decembrie, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Renovarea energetică a Palatului Administrativ al județului Bihor”, în valoare de cca 2.200.000 euro. În urma reabilitării Palatul Administrativ, care găzduiește Instituția Prefectului – Județul Bihor, se va încadra într-o clasă energetică superioară, cu o reducere de peste 60% a consumului de energie pentru încălzire.

Apelul de proiecte este gestionat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne în calitate de lider de parteneriat și cu Instituția Prefectului – Județul Bihor având calitatea de beneficiar. Proiectul, în valoare totală de 10.964.794,41 lei, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării.

Conform contractului, termenul de finalizare este de 36 luni, respectiv 12 decembrie 2025.

In Palatul Administrativ al Județului Bihor funcționează Instituția Prefectului-Județul Bihor, Consiliul Județean Bihor, Direcția Județeană Bihor a Autorității Electorale Permanente și Structura Teritorială Bihor a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Monumentul istoric are o suprafață desfășurată de 4255 metri și a fost ridicată în perioada barocă, în secolul XVIII.

Am depus toate diligențele pentru reabilitarea celei mai importante clădiri administrative a județului Bihor, care va deveni mai prietenoasă atât cu mediul, cât și cu bugetul de mentenanță. Consider că este un semnal pentru toate administrațiile locale ale județului, care trebuie să aibă în vedere atât creșterea eficienței energetice în contextul actual, cât și economia pe termen mediu și lung,” a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Distribuie informația
Alte știri