Palatul Apollo din Oradea este pus în valoare prin iluminatul arhitectural

Distribuie pentru prietenii tăi:

Începând din această săptămână, una dintre clădirile reprezentative ale pietonalului Republicii, Palatul Apollo, poate fi admirată în toată splendoarea ei și noaptea, după ce firma Luxten a pornit iluminatul arhitectural pe clădire.

Iluminatul a fost executat de firma Luxten și a costat 101.000,13 lei, suma urmând a fi plătită în rate de către Primăria Oradea în baza contractului de lucrări încheiat cu firma Luxten.

Palatul Apollo se află în reabilitare din 2017, iar lucrările de reabilitare sunt executate de Constructorul Sălard, valoarea investiției fiind de 2.885.543,83 lei fără TVA.

Palatul este situat în zona centrală a municipiului Oradea, pe str. Republicii nr.12-12A, având două faţade, una spre str. Republicii, cea mai bogat decorată şi cealaltă spre str. Mihai Eminescu, mai simplă. Faţadele au elemente preluate din stilurile Empire sau Biedermeier, manieră ornamentală întâlnită în aceeaşi perioadă la Viena, Berlin sau Budapesta.

În cadrul intervenției, la clădire au fost propuse lucrări la acoperiș și fațadă: s-au înlocuit șorturile din tablă zincată cu tabla nouă; s-au remediat problemele de etanșeitate; s-a înlocuit astereala în zonele cu învelitoare din tablă și plăci din fibrociment; s-a revizuit învelitoarea din tablă din curtea interioară, din țiglă profilată, s-au revizuit coșurile de fum etc.

În ceea ce privește reabilitarea fațadelor, s-au înlăturat porțiunile degradate ale tencuielilor de pe fațade; au fost retencuite porțiunile decopertate ale fațadelor; iar întreaga suprafață parietală supusă reabilitării s-a curățat prin periere și s-a zugrăvit cu vopsele pe baza de dispersie silicatică pentru acoperiri ale fațadelor; au fost efectuate lucrări de reabilitare a tâmplăriei din lemn precum și lucrări de consolidare la balcon; au fost efectuate reparații la profile, scafe și cornișă precum și zugrăveli exterioare la fațade, inclusiv ale ornamentelor.

În timp ce în vara anului trecut constructorul a finalizat reabilitarea fațadei spre strada Republicii, la începutul acestei veri s-au finalizat și lucrările la fațada spre str. Mihai Eminescu.

Totodată, a fost finalizată și fațada aferentă casei scării, iar momentan se lucrează la reabilitarea curții interioare, ultimul nivel din curtea interioară a fațadei fiind de asemenea finalizat în totalitate.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri