Până la 30 noiembrie, scutiri de majorări pentru orădenii care au obligații de plată față de bugetul local 

Ai obligații de plată față de bugetul local? Atunci, trebuie să știi că mai ai la dispoziție aproape trei săptămâni în care poți fi scutit de majorările de întârziere aferente. Depune o cerere până la data de 30 noiembrie, achită-ți obligațiile principale și vei fi scutit de majorări, dacă acestea sunt în sumă egală sau mai mare de 100 de lei!

Cererea poate fi depusă fie online pe primarie@oradea.ro, fie la ghișeele Primăriei Oradea sau prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1.

Orădenii care își achită integral până la data de 30 noiembrie 2023 toate obligațiile fiscale principale restante vor putea fi scutiți de majorările de întârziere aferente.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr. 206/2023, sunt scutite de la plata majorărilor de întârziere persoanele fizice care achită integral obligațiile principale și depun cererea până la data de 30.11.2023.

De menționat că majorările trebuie să fie în sumă egală sau mai mare de 100 de lei.

Pentru a beneficia de această reducere, cetățenii au de parcurs următorii pași:

Pasul 1. Obțineți informații la zi privind obligațiile dvs. de plată datorate bugetului local:

– Consultați Ghișeul online – Primăria Oradea pe site-ul www.oradea.ro. Accesul pe platformă poate fi realizat fără autentificare, strict pe baza CNP. În cazul proprietăților deținute în comun, vă rugăm să aveți în vedere consultarea pe platformă și pentru CNP-ul coproprietarului/coproprietarilor.

–  La ghișeele de casierie/impunere din cadrul Primăriei Oradea, orar luni – joi – 8:00 – 18:00, vineri  – 8:00 – 15:00.

Pasul 2. Achitați până cel târziu în data de 30 noiembrie 2023 suma reprezentând obligațiile principale de plată (debit și/sau rămășită din anii anteriori), fără majorările/penalitățile aferente.

Pasul 3. Completați și transmiteți până cel târziu la 30.11.2023, Cererea de anulare a accesoriilor (majorări și/sau penalități) –

Depuneți cererea la ghișeele Primăriei Oradea, online la adresa primarie@oradea.ro sau prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1.

Ulterior prelucrării cererilor, solicitanții vor primi prin corespondență (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale.

Mai multe detalii se pot obține consultând platforma online Ghișeul Online sau prin prezentare la Primărie – Serviciul Executare Silită, camera 4 parter, unde cei interesați pot discuta cu funcționarii zonei în care domiciliază.

Distribuie informația
Alte știri