Pandemia continuă să facă ravagii la nivel mondial. Tot mai multe țări intră în carantină generală

Cu 55 de milioane de oameni infectați în întreaga lume și peste 1 milion 300 de mii de morți, pandemia închide iar țară după țară.

Confruntate cu o explozie de noi îmbolnăviri, mult mai multe decât în primul val, guvernele impun restricții suplimentare. Mai ales că măsurile radicale au dat deja rezultate în Asia.

Europa este aproape în întregime roşie. Cu excepţia Norvegiei şi Finlandei şi câtorva regiuni din Grecia. Asta înseamnă că infecţia are o incidenţă de peste 150 de cazuri la sută de mii de locuitori în majoritatea țărilor.

Valul al doilea al pandemiei a lovit puternic din nou în state grav afectate şi în primăvară. Franța a bătut recordul de 50 de mii de cazuri noi în 24 de ore şi a intrat în carantină. La fel e în Spania, care a depăşit de curând pragul de 40 de mii de morţi. Marea Britanie a impus restricţii după ce a trecut de 50 de mii de morţi, iar în Italia, care a redevenit campioană la numărul zilnic de îmbolnăviri, a reapărut şi carantina zonală.

Diferenţa faţă de primul val este că, de această dată, pandemia a lovit serios şi în Europa centrală şi de Est, iar țări precum Cehia, Polonia, România şi Ucraina au bătut record după record la noi infectări, dar şi la decese. Cehia, care ajunsese la un moment dat la peste 15.000 de cazuri, zilnic, la o populaţie de doar 10 milioane de locuitori, a fost nevoită să intre iar în carantină totală şi așa a coborât sub 2.000 de noi infectări.

Totuși, Statele Unite ale Americii rămân naţiunea cea mai afectată de pe glob şi deja se vorbeşte şi aici de instaurarea unor restricţii, mai ales acum după ce Biden e dat câştigător al alegerilor. Asta în condiţiile în care SUA raportează zilnic peste 130 de mii de noi îmbolnăviri şi a ajuns deja la peste 250 de mii de decese – cele mai multe din lume.

În America de Sud, Brazilia şi Argentina, rămân în topul infectărilor, însă pare că ambele au intrat totuşi pe o curbă descendentă. La fel, rata infectărilor s-a mai potolit în Chile şi Peru.

Pe de altă parte, Asia şi Australia au reuşit să ţină pandemia sub control, datorită măsurilor stricte de carantină. Coreea de Sud, Singapore, Vietnam şi chiar China, unde a început totul, de-abia mai au câteva cazuri cu transmitere comunitară.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri