Panourile de la intrarea în județul Arad dinspre Bihor, pline de greșeli gramaticale

Consiliul Județean din Arad a investit o sumă considerabilă, peste 110 mii de euro, în 5 totemuri de intrare în județ, două fiind la limita cu Bihorul, dar panourile sunt pline de greșeli gramaticale așa că au un efect exact opus celui pe care l-au avut în vedere administratorii județului.

”Totemurile construite fac parte din imaginea pe care dorim să o creăm Aradului, începând de la porțile de intrare în județul nostru”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad într-un comunicat de presă.

Însă, ceea ce a ieșit în final lasă mult de dorit. Mesajul scris pe totemuri conține mai multe greșeli gramaticale, de ortografie și punctuație, are virgulă între subiect și predicat, Textul e pus între ghilimele deși nu era nevoie de prezența lor și nu are diacritice. În ciuda acestor erori, Consiliul Județean Arad a promovat instalarea totemurilor, printr-un comunicat de presă la care a atașat mai multe fotografii.

La majoritatea intrărilor de pe drumurile naționale și județene, panourile rutiere existente datează din perioada 1970-1989, fiind învechite moral, depersonalizate și deteriorate de intemperii și vandalizări. Era necesar ca intrările în județ să fie semnalizate prin structuri sau edificii-simbol amplasate pe drumurile județene, cu menirea să-i întâmpine pe cei care intră în județ, transmițând totodată un mesaj cu accent pe specificul și istoria locului”, se arată în comunicatul CJ Arad.

Cele cinci totemuri au fost construite anul trecut și sunt situate la intrarea în județul Arad, două dinspre Bihor (Berechiu și Craiva) și trei dinspre Timiș (Secusigiu, Zăbrani și Birchiș).

Distribuie informația
Alte știri