Papa Francisc: „În ieslea respingerii şi a disconfortului, Dumnezeu devine prezent”

Foto: Guglielmo Mangiapane/REUTERS

Nivelul de lăcomie şi foamea de putere este atât de mare încât unii vor „să-şi consume chiar şi vecinii”, a spus papa Francisc, sâmbătă, într-o aluzie aparentă la războiul din Ucraina şi la alte conflicte, transmite Reuters.

Francisc, care sărbătoreşte al zecelea Crăciun al pontificatului său, a prezidat o slujbă solemnă în ajunul Crăciunului în Bazilica Sfântul Petru. A fost prima dată când au participat mii de credincioşi, după anii în care asistenţa a fost limitată din cauza COVID. Alte mii s-au aflat afară, în Piaţa Sfântul Petru, într-o noapte relativ caldă.

Papa a stat la marginea altarului în cea mai mare parte a slujbei, iar predica sa s-a axat pe tema lăcomiei şi a consumului la diferite niveluri. El i-a îndemnat pe oameni să pe victime ale acestei lăcomii umane sunt cei slabi şi vulnerabili”, a spus el, denunţând „o lume avidă de bani, putere şi plăcere…”.

”Mă gândesc în special la copiii care sunt devoraţi de război, sărăcie şi nedreptate”, menţionând, de asemenea, „copiii nenăscuţi, săraci şi uitaţi”.

Făcând o paralelă între pruncul Iisus, născut într-o iesle, şi sărăcia din zilele noastre, Papa a spus: „În ieslea respingerii şi a disconfortului, Dumnezeu devine prezent. El vine acolo pentru că acolo vedem problema umanităţii noastre: indiferenţa cauzată de goana lacomă după posesie şi consum”.

Papa a împlinit săptămâna trecută 86 de ani şi, în afară de afecţiunea de la genunchi, pare să aibă o stare generală de sănătate bună.

Duminică, el va rosti binecuvântarea şi mesajul „Urbi et Orbi” (către oraş şi lume) de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru, în faţa a zeci de mii de oameni care se vor afla în piaţă

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri