Papa Francisc: Oamenii sunt mai importanţi decât economia

Papa Francisc a declarat că oamenii sunt mai importanţi decât economia, în cadrul tradiţionalei alocuţiuni duminicale de la miezul zilei, într-un context în care ţările decid cât de repede vor elimina restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Suveranul pontif a făcut aceste declaraţii în prima alocuţiune rostită după trei luni de la fereastra apartamentului pontifical, în faţa credincioşilor reuniţi din nou în Piaţa Sf. Petru.

„Vindecarea oamenilor, nu economisirea (banilor) pentru a ajuta economia (este importantă) … vindecarea oamenilor, care sunt mai importanţi decât economia”, a subliniat Francisc. Noi, oamenii, suntem temple ale Duhului Sfânt, economia nu este”, a adăugat suveranul pontif, fără a numi vreo țară anume în cuvântarea sa.

Cuvintele papei au fost întâmpinate cu aplauze de sutele de persoane prezente în piaţă, multe purtând măşti şi păstrând o distanţă de câţiva metri una de alta.

Piața Sfântul Petru a fost redeschisă publicului lunea trecută.

„Oamenii nu ies dintr-o criză ca aceasta la fel cum au fost înainte. Vom ieși fie mai buni, fie mai răi. Haideți să avem curajul să ieșim mai bine decât înainte pentru a construi perioada de după criză în mod pozitiv”, a adăugat suveranul pontif.

Alte știri