Papa Francisc vine în 2019 în România. Anunțul făcut de șeful Bisericii Catolice de la București

Papa Francisc va veni anul viitor în România. Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopul romano-catolic de București, monsienorul Ioan Robu, cel care s-a întâlnit recent cu Sfântul Părinte, la Vatican.
„Data și programul nu au fost fixate încă, Sfântul Scaun și autoritățile române vor stabili detaliile într-o viitoare discuție. Și Biserica Ortodoxă va fi implicată în discuții, ca religie majoritară în România”, a declarat Robu.

În declarația oferită Agenției de Presă Catolice, șeful Bisericii Catolice nu s-a ferit să-l critice pe Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, pe care l-a pus în contrast cu precedesorul său, Patriarhul Teoctist. Robu a invocat momentul de acum aproape 20 de ani, al vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România și relația excelentă pe care acesta a avut-o cu Patriarhul Teoctist, atunci când fiecare dintre ei a participat la slujba celeilalte confesiuni.

„Patriarhul Daniel, care a preluat conducerea Bisericii Ortodoxe în 2008, nu a încurajat celebrarea de rugăciuni comune între confesiuni, nici cu catolicii, nici cu alte credințe. Nu a existat nicio slujbă comună în timpul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor”, afirmă Robu. Mai mult de atât, în cazul „căsătoriilor mixte între catolici și ortodocși, aceștia din urmă cer trecerea la ortodoxie prin botez pentru a celebra nunta. Uneori, atunci când un catolic este cavaler de onoare la o nuntă ortodoxă, preotul îi cere să se convertească la ortodoxie și să semneze convertirea pe loc”, susține Robu, citat de antena3.ro.


Distribuie informația

Alte știri