Paradoxul gigacaloriei în Oradea: Deși cea mai ieftină, facturile vor fi mai mari decât ale bucureștenilor

Oradea are cea mai mică gigacalorie din țară dar locuitorii ei, 72 de mii la număr, racordați la sistemul centralizat vor plăti din noiembrie mai mult decât bucureștenii.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul municipiului de pe malurile Crișului Repede, Florin Birta anunța cu mândrie că în ciuda creșterii gazului metan, investițiile făcute în reabilitarea rețelelor și a CET-ului, la Oradea prețul de producție al gigacaloriei este de 526 de lei, cel mai mic din România. Asta în timp ce în alte orașe prețul variază de la 739 de lei la Cluj-Napoca, la 1337 în Constanța. În Capitală prețul gigacaloriei este de 986 de lei.

Până acum, preţul gigacaloriei livrate populaţiei era de 283 de lei.

Subvenția oferită de primăria din Oradea pentru plata facturilor la incalzire e insa incomparabil mai mică decât în celelalte orașe prezentate de edil. Asta face ca la debutul lunilor reci, cei racordați la sistemul centralizat al urbei de pe Crișul Repede să plătească 396 de lei pe Gcal. În comparație, bucureștenii vor plăti doar 280 de lei.

Conform estimărilor făcute de xecutivul din Oradea majorarea facturii va fi de circa 136 de lei la o garsonieră, de 204 lei la apartamentul cu 2 camere, 317 lei la 3 camere și respectiv 396 de lei la cu 4 camere.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri