Parcarea de pe str. Brașovului, la nivelul doi

Lucrările la parcarea publică etajată de pe str. Brașovului au continuat pe toată perioada stării de urgență, ajungând în prezent la un stadiu care depășește graficul de execuție. În momentul actual, muncitorii pregătesc turnarea planșeului peste nivelul doi.

Începute în luna noiembrie 2019, lucrările la parcarea de pe str. Brașovului sunt executate de către SC Electrogrup SA Cluj Napoca și au termen de execuție luna noiembrie 2020.

„În aceste zile se pregătește turnarea planșeului peste nivelul doi al parcării. În paralel, sunt executate lucrări de instalații interioare și pentru alimentare cu apă și canalizare. De asemenea, sunt în curs de derulare pregătirile pentru montajul pasarelei care va conecta parcarea cu magazinul Crișul. Lucrările sunt în grafic, ba chiar putem spune că avem un mic avans, motiv pentru care estimăm că vor fi finalizate la sfârșitul lunii octombrie”, precizează directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

Parcarea de pe str. Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Parcarea va avea cinci niveluri supraterane: un demisol, trei etaje de parcare și o terasă. La etajul 2, construcţia va avea un acces pietonal, printr-o pasarelă supraterană care va fi ridicată peste strada Braşovului şi va fi conectată la magazinul Crișul, pasarelă ale cărei costuri vor fi suportate de către firma care administrează centrul comercial.

Construcția efectivă a parcării este estimată la 15,5 milioane lei, fără TVA,termenul de execuție fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Finanțarea lucrărilor este asigurată de către Administrația Domeniului Public SA Oradea.

Loredana Buz

Distribuie informația
Alte știri