Parcarea de pe strada Independenței se va deschide în cursul săptămânii viitoare

În urma consultărilor cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru siguranța celor care vor parca în parcarea realizată pe strada Independenței, administrația locală a decis ca ea să poată fi utilizată începând de săptămâna viitoare.

”Pentru că dorim ca noua parcare subterană să fie un loc sigur pentru cei ce o vor utiliza, azi, 19 iunie 2020, împreună cu echipajele Inspectoratului de Situații de Urgență,  am decis amânarea deschiderii parcării de pe strada Independenței pentru săptămâna viitoare. Continuăm în zilele ce urmează testele instalațiilor de utilizare în caz de incendii și testele instalațiilor de evacuare a gazelor. Mulțumim pentru înțelegere, vom reveni cu detalii”, a menționat viceprimarul Florin Birta.

Parcarea de pe strada Independenței este o construcție pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri. Începute în anul 2015, lucrările la parcare au fost sistate o perioadă, fiind reluate în luna septembrie a anului 2018, după găsirea tuturor soluţiilor tehnice la problemele apărute între timp, construcţia fiind de mare complexitate tehnologică.

Suprafața terenului pe care este construită parcarea este de 4.956 mp, în timp ce suprafața desfășurată este de 14.158 mp. La fiecare nivel sunt prevăzute 4 rampe, două centrale, două laterale. Circulația va fi într-un singur sens, existând două rampe de acces și alte două de evacuare, ceea ce permite intrarea și ieșirea a două mașini în același timp.

Accesul pietonilor va fi posibil prin intermediul a trei scări, două spre strada Independenței, iar una spre Crișul Repede. Parcarea este prevăzută cu 4 stații de încărcare electrică și 6 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități. Înălţimea maximă a vehiculelor care pot intra în parcare este de 2,10 metri.

Parcarea este prevăzută cu un sistem automat de stingere a incendiilor şi instalaţie de evacuare a gazelor.

Distribuie informația
Alte știri