Parcarea supraetajată de pe strada Brașovului va fi realizată de ADP

Societatea Administrația Domeniului Public SA a fost mandatată să realizeze Parcarea supraetajată de pe strada Brașovului, Municipiul Oradea punând la dispoziția societății un teren în suprafață totală de 2176 mp. La finalizare, construcția va avea aproximativ 400 de locuri de parcare și va deservi perimetrul din jurul magazinului Crișul, o zonă centrală aglomerată.

Parcarea urmează să aibă 5 nivele supraterane, ultimul fiind o terasă, și un seminivel demisol (Ds+P+3E+Tr) și este gândită folosind soluția palierelor decalate interconectate prin trei rampe, două amplasate la extremități cu un sens de circulație și una centrală cu dublu sens. În proiect vor fi prevăzute și locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități dar și parcare pentru biciclete.

La nivelul etajului 2, circulația verticală a parcării va fi conectată printr-o pasarelă de legătură peste strada Brașovului de clădirea centrului comercial Crișul Shopping Center. Costurile pentru construcția acestei pasarele vor fi suportate de firma care administrează centrul comercial.

Valoarea estimată a investiției este de 17,2 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 11 luni.

Distribuie informația
Alte știri