Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a trimis-o în judecată pe femeia care, în luna mai, și-a omorât soțul cu o bâtă

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

Procurorii din cadrul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată:

  • a inculpatei B.E.M. în vârstă de 54 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (în forma omorului), faptă prevăzută de art. 199 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 188 alin.1 din Codul penal.
  • a inculpatului P.D.F. în vârstă de 41 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, faptă prevăzută de art. 273 alin.1 şi 2 lit. d din Codul penal.

În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 01.05.2022, pe fondul iniţial al unor reproşuri si injurii, inculpata l-a agresat pe soţul său B.A. cu o bâtă din material lemnos cu lungimea de 130 cm şi diametrul de 3 cm, aplicându-i multiple lovituri active (16 lovituri conform constatarii medico-legale), la nivelul capului si trunchiului, având drept urmare leziuni, ce au determinat o insuficienţă cardio respiratorie acută mixtă, consecinţa pe de o parte a traumatismului cranio cerebral cu hemoragie leptomeningee precum şi a hemoragiei externe masive exteriorizate de la nivelul plăgii contuze a scalpului, între leziunile de violenţă de la nivelul extremităţi cefalice şi decesul victimei, existand legătură de cauzalitate directă, necondiţionată.

Intenţia directă cu care inculpata a săvârşit omorul este conturată de numărul foarte mare de lovituri aplicate victimei, dincolo de ce era necesar pentru a o ucide, de modalitatea în care inculpata a exercitat violenţele asupra victimei, cu aceasta din urmă, în unele situaţii căzută la pământ, inculpata fiind deasupra acesteia în ortostatism şi de atitudinea subiectivă ulterioară a inculpatei, care, în jurul orei 01:40 a vizitat-o pe victimă, ce încă mai trăia, dar nu a avut nicio intenţie de a solicita un echipaj medical care să-i acorde ajutor.

Inculpatul P.D.F. a făcut afirmaţii mincinoase cu ocazia reaudierii sale în calitate de martor în data de 06.06.2022. Inculpatul şi-a adaptat declaraţia de martor din data de 06.06.2022 conform tezei probatorii a legitimei apărări invocate de către inculpata B.M., încercând prin noua descrierea a situaţiei de fapt să confirme declaraţiile inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte știri