Parcul Industrial I din Oradea s-a extins cu 8,7 hectare . Cati oradeni lucreaza acum acolo. COMUNICAT

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA a obținut titlul de parc industrial pentru un teren de 8,7 hectare din vecinătatea Parcului Industrial I din oraș, astfel că suprafața disponibilă pentru investiții s-a extins la 130 de hectare.

Având în vedere intențiile de investiție din partea unor companii străine în condițiile în care cele 121,29 de hectare sunt ocupate în proporție de 100%, administratorul parcului a analizat terenurile din apropierea Parcului Industrial I și a identificat două amplasamente în suprafață totală de 8,7 hectare.

Terenurile aparțin Municipiului Oradea și sunt acum disponibile pentru investiții având toată infrastructura de utilități la limita de proprietate.

Până în prezent în Parcul Industrial I de pe Șoseaua Borșului au concesionat teren 44 de companii locale și străine din țări precum Germania, Austria, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Belgia, SUA sau Italia, care și-au asumat investiții în valoare de 220 de milioane de euro și crearea a 5 mii de locuri de muncă. În acest moment peste 3600 de angajați își desfășoară activitatea în acest parc industrial.

În celelalte două parcuri industriale din Oradea, situate pe străzile Ogorului și Uzinelor, au concesionat teren 30 de companii care și-au asumat investiții de 39 de milioane de euro.

parcul_industrial_I_ROL7704

Distribuie informația
Alte știri