Părintele Arsenie Boca ar putea fi trecut în curând în rândul sfinților

Dosarul de canonizare a părintelui Arsenie Boca e gata, iar vestea a venit de la Episcopia Devei și Hunedoarei, în jurisdicția căreia părintele a trăit și a fost îngropat. Urmează ca actele să fie înaintate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care le va examina și va lua o decizie.

Potrivit stiri.tvr.ro, la finalul lunii octombrie, membrii Sfântului Sinod ar putea vota ca părintele Arsenie Boca să fie trecut în rândul sfinților, iar o lună mai târziu ar avea loc slujba de canonizare, la Mănăstirea Prislop.

Părintele Arsenie Boca a fost arestat şi torturat de fosta Securitate comunistă între 1948 şi 1951, acuzat de presupuse legături cu legionarii. A fost închis și condamnat la muncă silnică la Ocnele Mari şi la Canal. După ce și-a ispășit pedeapsa, a revenit ca stareţ la Mănăstirea Prislop.

În luna noiembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea părintelui, care a fost îngropat la Mânăstirea Prislop din județul Hunedoara. Mormântul acestuia este loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credincioși.

Foto: Facebook

Distribuie informația
Alte știri