Părintele fitoterapiei româneşti se intalneste joi cu oradenii. Afla secretele care-l mentin pe Ovidiu Bojor activ si vesel la 91 de ani

Joi, 21 aprilie 2016, de la ora 18:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea, va avea loc o Întâlnire cu Acad. Prof. Ovidiu Bojor, supranumit „părintele fitoterapiei româneşti”. Tema Întâlnirii va fi „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, stil de viață sănătos, iar intrarea este liberă.

Pentru dl profesor Ovidiu Bojor „tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” nu este doar un basm, ci un stil de viață. Ajuns la 91 de ani continuă să fie o persoană activă și veselă.  Și-a dedicat toată viaţa studierii plantelor, în România şi peste hotare. Este autorul a zeci de cărţi şi sute de articole și tratate de fitoterapie și are 40 de brevete farmaceutice, insulina vegetală fiind cel mai important brevet medaliat cu aur la Geneva.
Profesorul Bojor a mers pe jos zeci de mii de kilometri în expediţii ştiinţifice în Munţii Carpaţi, în munții Himalaia. În calitate de expert ONU pentru Dezvoltare Industrială a elaborat metodologia cartei economice şi ecologice de păstrare a patrimoniului naţional. Este o personalitate în Fitoterapia internațională și în același timp este o persoană modestă, discretă și cumpătată. Și azi mii de persoane îi solicită sfaturi medicale, pe care le oferă gratuit oricui îi trece pragul.
Pe 21 aprilie, la Oradea Profesorul Bojor ne va împărtășii secretele unui stil de viață sănătos : «Prevenţia este medicina viitorului, adică să nu ajungi să fii bolnav, la care se adaugă alimentația». Apoi este echilibrul între cei trei 8 : opt ore de muncă activă, opt ore de odihnă activă și opt ore de somn. A doua zi dl profesor Bojor va avea o întâlnire cu tinerii și studenții din Oradea.

Evenimentul este organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea în colaborare cu Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare legate de acest eveniment vă rugăm să apelaţi tel. 0753 535 174 sau emailtchifor@gmail.com.

Distribuie informația
Alte știri