Părintele Laurenţiu Ioan Lazăr, premiat la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali a sărbătorit un deceniu de excelenţă în asistenţă socială cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială.

„Această aniversare nu este doar despre trecut; este şi despre recunoaşterea realizărilor noastre colective şi, mai presus de toate, despre privirea încrezătoare către viitor. Pe măsură ce privim spre viitor, suntem inspiraţi de potenţialul continuu de a face diferenţa cu aceeaşi pasiune şi dedicare pentru a face asistenţa socială mai eficientă şi mai accesibilă pentru toţi cei care au nevoie”, a declarat Diana Cristea, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali.

Unul intre câştigătorii Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, Ediţia a X-a, 2024 este părintele Laurenţiu Ioan Lazăr, președintele Asociației „Filantropia” Oradea, președintele Fundației de Scleroză Multiplă Bihor, director executiv al Asociației de Scleroză Multiplă din România. A primit Premiul pentru Asistentul Social din Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi.

În anul precedent, activitatea filantropică din Episcopia Oradiei, coordonată de preotul Laurențiu Lazăr, s-a desfășurat prin intermediul mai multor activități pentru grupuri de persoane cu dizabilități, precum și pentru sistemul de asistență socială. Din multitudinea de acțiuni caritabile menționăm activitățile Centrului de zi pentru persoane afectate de scleroza multiplă din Oradea. Tot în anul 2023, lucrările la două din cele cinci case de copii construite în parohii din cuprinsul Eparhiei Oradiei în cadrul proiectului Aripi de înger (Parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din Oradea și Parohia Oradea Zorilor), dedicate copiilor cu dizabilități, au fost finalizate. Costul construirii unei singure case a fost de 200.000 euro.

Unul din obiectivele principale ale anului în curs, 2024, este demararea proiectului „Casa Albinuțelor”, dedicat tot copiilor și tinerilor cu dizabilități, care urmează să fie construită în Oradea, lângă Spitalul de pneumoftiziologie.

Cei care doresc să sprijine activitatea Asociației „Filantropia” Oradea, pot să realizeze o donație în contul bancar: RO97BTRLRONCRT0548578501 sau să doneze 2 euro / lună prin SMS la 8844, trimițând textul „ARIPI”. Pentru detalii suplimentare se poate accesa site-ul web al asociației www.filantropiaoradea.ro sau pagina de facebook Asociația Filantropia Oradea.

Distribuie informația
Alte știri