Părinții pot solicita medicilor de familie vaccinul anti-HPV pentru fetele între 11 si 14 ani

Foto: reginamaria.ro

Ministerul Sănătății anunță că a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către direcțiile de sănătate publică din țară.

Dozele vor fi repartizate medicilor de familie, iar părinții pot cere medicului de familie vaccinul anti-HPV pentru fiicele lor. Achiziționarea vaccinului împotriva HPV pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani se realizează de către Ministerul Sănătății pe baza solicitărilor părinților sau a reprezentanților legali transmise medicilor de familie.

28.689 de adolescente din România, țara europeană cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin, s-au vaccinat împotriva virusului HPV, care provoacă boala, în ultimul an, arată datele obținute în exclusivitate de HotNews.ro. Este prima campanie de vaccinare anti-HPV derulată în țara noastră după mai bine de 10 ani de pauză și după un eșec total al primei campanii, din anul 2008. Cifrele sunt peste așteptări, iar faptul că „am format un bulgăre de zăpadă numit încredere, care se rostogolește și crește, este extraordinar”, explică, pentru HotNews.ro, medicul Gindrovel Dumitra, unul dintre oamenii care s-au zbătut cel mai mult, în ultimul deceniu, pentru ca vaccinarea cu vaccinul ce previne îmbolnăvirea de câteva tipuri de cancer să fie din nou posibilă pentru adolescentele românce.

Distribuie informația
Alte știri