Parintii prind tot mai greu un loc la cresele din Oradea

<a href="https://pixabay.com/users/FeeLoona/">FeeLoona</a> / Pixabay

Avand in vedere numarul mare de solicitari de inscriere a copiilor la cresa pentru anul scolar 2018-2019, Directia de Asistenta Sociala Oradea a realizat demersurile in vederea infiintarii unei noi crese, numarul 14, Micul Print, pe strada Iuliu Maniu numarul 46.

“Anul trecut la initiativa doamnei Mos am inceput sa reabilitam si sa infiintam o cresa, numarul 14, pe strada Iuliu Maniu , asa cum va spunea si doamna director. Speram ca pana la inceputul lunii martie sa finalizam atat reabilitarea cat si sa obtinem toate avizele pentru functionare, pentru a putea da in folosinta acea cresa”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

FeeLoona / Pixabay

In prezent, exista 3 proiecte pe fonduri europene, licitate deja, pentru a acoperi numarul mare de solicitari de incriere. E vorba de extinderea cresei si gradinitei numarul 53, proiect in valoare de 1.600.000 lei, cresa si gradinita din Parcul Industrial, in valoare de aproximativ 5.000.000 de lei si extinderea cresei si gradinitei numarul 28, in valoare de 3.300.000 de lei.

618 solicitari de inscriere a copiilor la cresa s-au depus in luna iunie a anului trecut in Oradea pentru 245 de locuri disponibile. Avand in vedere numarul mare de solicitari , 90 de copii au ramas pe lista de asteptare.

La finalul anului 2018 erau inscrisi in cele 13 crese, aproximativ 750 de copii cu varsta intre 10 luni si 4 ani.

Distribuie informația
Alte știri