Parlamentul European amână votul pentru validarea viitoarei Comisii Europene

agerpres.ro

Parlamentul European este dispus să permită instalarea noii echipe a Comisiei Europene pe 1 decembrie şi cere urgentarea procedurilor de numire a comisarilor din partea României, Ungariei şi Franţei, subliniază Jaume Duch Guillot, purtătorul de cuvânt al Legislativului Uniunii Europene, potrivit Mediafax.

„Preşedintele PE şi liderii grupurilor politice au analizat rezultatele audierilor parlamentare. Un proces democratic şi transparent. Parlamentul vrea să voteze la timp pentru a permite începerea mandatului noii Comisii Europene pe 1 decembrie şi cere numirea rapidă a celor trei comisari desemnaţi”, a subliniat pe Twitter Jaume Duch Guillot, purtătorul de cuvânt şi directorul de comunicare al Legislativului UE.

Votul de pe 23 octombrie nu mai poate avea loc în condiţiile în care candidaţii a trei ţări – România, Ungaria şi Franţa – au fost respinşi în cadrul procesului de validare din PE din motive de conflict de interese sau de etică. Până în prezent, doar Ungaria şi România au propus noi candidaţi, dar preşedinta aleasă a CE nu a anunţat că-i propune pe cei doi pentru posturile de comisari.

Distribuie informația
Alte știri