Parohia Ortodoxă Subpiatra alături de refugiații ucraineni

Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne învață că „marea și întâia poruncă este: să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Iar a doua, la fel ca aceasta : să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Matei 22, 37-39)

Iubirea față de Dumnezeu se dovedește prin iubirea aproapelui, care este orice om aflat în nevoie și așteaptă ajutorul celorlalți oameni, indiferent de neam, religie sau statut social.

Pentru a răspunde la îndemnul permanent al Domnului Hristos de a săvărși fapta bună imediat și necondiționat, Parohia Subpiatra a organizat în perioada 5-13 noiembrie o activitate social-filantropică și cultural-artistică pentru a-i sprijini pe refugiații ucraineni, care sunt găzduiți de către localnicii din Subpiatra.

Duminică, 6 noiembrie, s-a organizat pentru acestia o colectă în bani și alimente. În semn de recunoștință pentru ospitalitatea enoriașilor, copiii ucraineni au susținut în biserica parohială, după Sfânta Liturghie, un recital de cântări în limba lor maternă.

Activitatea s-a încheiat în seara zilei de 13 noiembrie printr-un spectacol care a avut loc la Căminul cultural din sat. Copiii din Parohia Subpiatra, pregătiți de preotul Lucian Crișan, au susținut un recital de cântări religioase și patriotice, iar Ansamblul folcloric „Datina”, coordonat de domnul Cristian Strugar a încântat audiența prin frumoase dansuri populare tradiționale. La spectacol au paticipat copiii și tinerii ucraineni care au prezentat o scenetă despre război și pace și au interpretat  cântece religioase și patriotice ucrainene.

Preot paroh,

Lucian Crișan

Distribuie informația
Alte știri